Select your language

Langkawit

Tajuk
Langkawit kasi buli saja

Penerbit
Kota Kinabalu, David Buku Sooning@ Suning (Langkawit)

 

Sinopsis

“Langkawit kasi buli saja” merupakan buku kartun terkini versi Bahasa Malaysia Karya saya yang ditampilkan dengan sedikit kelainan tetapi saya anggap sebagai istimewa. Ini kerana cara persembahan ‘page layout’nya berorentasikan potret. Beberapa mukasurat mengandungi dua (2) bahagian cerita kartun yang disusun mengikut jalan cerita atau kesinambungan cerita tersebut. Ini bermakna, pembaca mendapat lebih banyak cerita atau lukisan kartun walaupun masih dengan jumlah mukasurat keseluruhan yang sama seperti keluaran terdahulu. Dalam keluaran ini juga, terdapat “sisipan khas kartun dalam Bahasa Dusun” bagi menambahkan lagi keunikan serta kepelbagaian sesuai dengan konsep penerbit buku kartun ini iaitu “intergrasi Bahasas Suku Bangsa Sabah”. Diharapkan juga agar penampilan buku kartun ini dapat menarik minat pembaca dari suku atau bangsa lain di seluruh Malaysia untuk mempelajari atau sekirang-kurangnya mengenali bahasa dan budaya sesame kita rakyat Malaysia.

Penerbit ingin memaklumkan bahawa sebahagian ejaan dan bahasa yang digunakan dalam buku kartun ini bukanlah menggunakan ejaan serta bahasa Malaysia kebangsaan yang sebenar. Oleh itu ianya tidak sesuai sebagai bahan rujukan rasmi. Pembaca diharap dapat menggunakan kebijakan sendiri dalam menilai dan menapis ejaan dan bahasa yang digunakan dalam buku bacaan humor ini.

 

Pautan ke OPAC

 

Koleksi Penyerahsimpanan Negeri

Ulasan Buku

Arkib

Pengarang Tempatan Kami

Mutiara Kata

"Kalau kamu hanya membaca buku yang dibaca semua orang, kamu hanya bisa berpikir sama seperti semua orang." - Haruki Murakami

Waktu Operasi Ibu Pejabat

Tutup Pada Cuti Umum, Kecuali Perpustakaan Tanjung Aru

088-214828, 231623 Faks: 088-270151
hq.ssl@sabah.gov.my
Jalan Tasik, Off Jalan Maktab Gaya, Locked Bag 2023, 88300 Luyang, Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.